DIJALOZI 06 I 07

DIJALOZI 06 I 07

Pozivamo Vas
na ciklus razgovora

„Dijalozi o scenskom dizajnu“
Uvod u INFANT i razgovor o projektu „Granica“

Dijalozi 06: Branko Pavić i Dragana Konstantinović

subota, 31. maj, 19.00h
Rektorat Univerziteta u Novom Sadu, dr Zorana Đinđića bb
Univerzitetski klub

Dijalozi 07: Oliver Frljić i Tatjana Dadić Dinulović

nedelja, 1. jun, 19.00h
Rektorat Univerziteta u Novom Sadu, dr Zorana Đinđića bb
Univerzitetski klub

Branko Pavić (Beograd, 1959) je grafičar i redovni profesor na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. Bavi se različitim formama vizuelne umetnosti. U svom pedagoškom radu eksperimentiše sa novim oblicima i metodama nastave iz oblasti umetnosti (Radionica 301, Arhitektonski fakultet; Narratives of the Unseen, British Council, Beograd / Glazgov; Hybrid City, British Council, Beograd / Atina / Istanbul / Glazgov). Kao dobitnik Fulbright i Art’s link stipendije boravio je na specijalizaciji na Pratt Institute (Bruklin, SAD), Kala Art Institute (Berkli, SAD) Grafiken Hus (Mariefred, Švedska) i Nagasawa Art Park (Awaji, Japan). Sarađivao je na projektima iz oblasti pozorišta, arhitekture i likovnih umetnosti. Dobitnik je više nacionalnih i internacionalnih nagrada. Autor je nacionalne postavke Srbije na Praškom kvadrijenalu 2007. godine i koautor projekta Rekonstrukcije i revitalizacije kule Nebojša i njene izložbene postavke. Kao grafičar samostalno izlaže od 1983. godine (Beograd, Sarajevo, Ljubljana, Hag, Prag, Seul).

 

Oliver Frljić (Travnik, 1976) je hrvatski pozorišni reditelj. Diplomirao je filozofiju i religijsku kulturu, kao i pozorišnu režiju i radiofoniju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Među njegovim najznačajnijim režijama su predstave „Proklet bio izdajica svoje domovine!“ (Slovensko mladinsko gledališče, Ljubljana), „Buđenje proljeća“ (Zagrebačko kazalište mladih), „Turbo folk“ (HNK Ivan Pl. Zajc, Rijeka), „Otac na službenom putu“ (Atelje 212, Beograd) i „Danteova smrt“ (Dubrovačke ljetne igre), kao i autorski projekti „Zoran Đinđić“ (Atelje 212) i „Mrzim istinu!“ (Teatar ITD u Zagrebu). Njegov autorski projekat „Kukavičluk“ (Narodno pozorište Subotica) trostruki je dobitnik Sterijine nagrade 2011. i smatra se pozorišnim događajem sezone. Oliver Frljić dobitnik je brojnih priznanja za pozorišnu režiju na domaćim i međunarodnim festivalima, uključujući nagrade Sterijinog pozorja za režiju, Bitef festivala za najbolju predstavu i nagradu Orlando, Dubrovačkih ljetnih igara, za najveći umetnički domet u dramskom programu. Režirao je u pozorištima Hvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Nemačke i Poljske.

no images were found


Razgovori sa Brankom Pavićem i Oliverom Frljićem biće posvećeni njihovom umetničkom radu, kao i umetničkom projektu „Granica“ studenata prve generacije osnovnih studija Scenske arhitekture, tehnike i dizajna.

 

Projekat Granica se pridružuje pomoći stanovništvu ugroženom od poplava.
Pozivamo Vas da prisustvujete izložbi i novčanom donacijom podržite akciju.