Andrija Dinulovic

Andrija Dinulović (1993, Beograd) je producent. Pre svega, bavi se koncipiranjem, tehničkom razradom i realizacijom prostora i prostornih postavki u scenskoj i vizuelnoj umetnosti. Diplomirao je menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture na Fakultetu dramskih umetnosti Univerziteta u Beogradu i završio master studije Scenske arhitekture i dizajna na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu.

Radio je kao menadžer produkcije galerije Kolektiv i kao producent programa internet radija radioAparat u Beogradu. Bio je učesnik dva izdanja Praškog kvadrijenala scenskog dizajna i scenskog prostora, prvo kao vođa tima izvršne produkcije 2015. godine, kada je nastup Republike Srbije nagrađen Zlatnom medaljom za uspostavljanje dijaloga, a zatim 2019. godine, kada je bio direktor produkcije nastupa Republike Srbije. U dosadašnjem profesionalnom radu, učestvovao je u realizaciji preko 40 umetničkih i stručnih projekata, pre svega u oblasti scenskih i vizuelnih umetnosti na prostoru Srbije, Slovenije, Češke, Francuske, Italije, Švedske i Švajcarske, od kojih su u toku nastup Republike Srbije na Venecijanskom bijenalu arhitekture 2021. godine i festival svetlosnih instalacija iLightSingapore u Singapuru.

Bavio se košarkom i početkom 2012. godine potpisao je profesionalni ugovor sa košarkaškim klubom BKK Radnički iz Beograda koji se u tom periodu takmičio u Superligi Srbije, najvišem državnom rangu takmičenja.