KONKURS ZA KUSTOSA | 3M3 izlagačka sezona 2019/2020.

KOLEKTIV ARHITEKATA raspisuje otvoreni, javni, jednostepeni konkurs za kustosa 3M3 programa za izlagačku sezonu 2019/2020.

3M3 je programski format galerije Kolektiv koji mladim arhitektama i umetnicima / studentima pruža uslove za realizaciju i prezentaciju projekata, s akcentom na radove istraživačke prirode.  

Izlagački program 3M3 svake sezone vodi gostujući kustos koji određuje temu u skladu sa ličnim istraživačkim radom i razvija ideje sa učesnicima programa i timom galerije.
Na ovaj način galerija podržava i promoviše kustosko-mentorski rad u oblasti izlaganja u arhitekturi i podstiče ispitivanje odnosa arhitekture i savremenih izlagačkih praksi.

KONKURS ZA KUSTOSA

Pozivamo sve kustose (i pojedince koji žele da se u tom pravcu razvijaju) zainteresovane za arhitektonsku teoriju i praksu, metodologije razumevanja i predstavljanja arhitektonskih fenomena i razvitak teoretskog rada kroz izložbenu formu da predlože koncept nove izlagačke sezone 2019/2020. programa 3M3.

Od kustosa se očekuje savremen i autentičan pristup pri organizaciji i izvođenju 3M3 izložbi. Predlog teme izlagačke sezone je slobodan, uz obaveznu vezu sa ili osvrt ka nekom od prostornih, društvenih, istorijskih, estetskih, produkcijskih fenomena u arhitekturi.

Prijavni formular i više o konkursu pronadjite ovde.