Konferencija “Dizajn za bolje društvo”

Zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo na konferenciju „Dizajn za bolje društvo“ koja će biti održana 27. i 28. septembra u Beogradu.

Prvi put u regionu, na jednom mestu okupiće se neki od najrelevantnijih design thinking eksperata iz celog sveta koji će podeliti svoja iskustva i prakse na temu kako da kreiramo vrednost u društvu, demokratizujemo proces dizajniranja participativnih resenja, i ko-kreiramo inovacije.

Program konferencije “Dizajn za bolje društvo” podeljen je u dve celine.

Tokom prvog dana biće organizovana predavanja i paneli na kojima će govoriti eksperti poput profesorke Džejn Lidke (Univerzitet u Virdžiniji, USA), Kare Piknold (Frog Design, Nemacka), i Dr. Mick Jackson (WildHearts, UK). Drugog dana konferencije 50 odabranih polaznika imaće priliku da učestvuje u celodnevnim radionicama: The fundamentals of Design Thinking (HPI Academy, School of Design Thinking, Nemacka), Empathy Tools in Design Thinking (Rendi Salzman, USA) i Start with your End-user: Design Thinking and Co-creation for Social Change (Merel Van Der Vud, Butterfly Works, Holandija). 

Prvi dan programa, predavanja i paneli, biće realizovan u Dvorani Kulturnog centra Beograd, dok će radionice drugog dana biti u Ustanovi kulture Strai Grad 

“Dizajn za bolje društvo” je samo prva u nizu aktivnosti koje ćemo preduzeti u cilj da uspostavimo temelje za zajedničko razumevanje značaja i potencijala design thinking metodologije u resavanju kompleksnih izazova savremenog društva. Pored toga, konferencija predstavlja platformu za upoznavanje, razmenu i uspostavljanje saradnje između NGO sektora, kreativaca, predstavnika biznisa, visokog obrazovanja, preduzetnika, mladih – svih onih koji žele da kultura inovacije postane deo naše svakodnevnice.

Ovom prilikom Vas pozivamo da se najkasnije do 16. septembra prijavite za učešće. Broj besplatnih mesta za profesore i studente, kao i za predstavnike civilnog sektora je ograničen, tako da je važno da ovaj poziv dođe do svih onih koji veruju u participativne procese u dizajniranju dobrih rešenja.