Lica grada

<<<

Studentska radionica i izložba prostornih instalacija

11. decembar 2011.
Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu

Koncept: Tatjana Babić
Saradnici: Renata Balzam i Miloš Mitrović
Učesnici/autori: studenti predmeta Uvod u arhitektonski dizajn 2011/12.
Fotografije: Bojan Stojković, Sonja Ardan, Laura Linburger, Adrienne Ujhazi, Jovan Čičevszki, Zita Argyelan, Alić David i Zoran Radulović

LICA GRADA – studentska radionica i izložba prostornih instalacija realizovani su kao jedinstveni događaj u okviru redovne nastave prve godine osnovnih studija na predmetu „Uvod u arhitektonski dizajn“ na Departmanu za arhitekturu i urbanizam.

Timski rad je osnovna karakteristika ovog projekta u okviru kojeg su realizovane dvadeset dve prostorne intervencije u prostoru Fakulteta tehničkih nauka. Svaki tim je odgovorio na postavljenu temu tako što je u slobodno izabranom prostoru zgrade, koristeći različita izražajna i tehnička sredstva, osmislio i izveo privremenu prostornu intervenciju – instalaciju, performans ili film.

Složenu i višeznačnu temu koja se u najširem smislu odnosi na istraživanje odnosa između ljudi i prostora grada, autorski timovi su predstavili žiriju u sastavu: Tatjana Dadić Dinulović, Slobodan Selinkić, Mario Pisani, Darko Reba, Ljubomir Vučinić i Goran Jureša. Stručni žiri jednoglasno je proglasio za najbolji rad „SLOW PROJECTION“, tima „Kreativni haos“, realizovanog u čitaonici fakulteta.

U ovom događaju su, uz 170 studenata Departmana za arhitekturu i urbanizam, učestvovali i studenti Departmana za grafičko inženjerstvo i dizajn, kao i đaci Srednje umetničke škole „Bogdan Šuput“. Njihov zadatak bio je da putem fotografije zabeleže proces nastanka prostornih intervencija studenata arhitekture.