PREDSTAVLJANJE PROGRAMA „STUDY IN SWEDEN“ – VODIČ ZA STUDIJE U ŠVEDSKOJ

U amfiteatru Rektorata Univerziteta u Novom Sadu u sredu, 14. marta 2018. godine, s početkom u 12.30 časova, biće predstavljen program Study in Sweden namenjen budućim studentima master akademskih studija, kao i druge mogućnosti studentskih razmena i potencijalnih stipendija za studiranje u Švedskoj. Program je organizovan u saradnji Univerziteta u Novom Sadu i Ambasade Švedske u Srbiji.

U programu će učestvovati nekadašnji student Univerziteta u Novom Sadu i alumnista Švedskog instituta Aleksandar Aranđelović, koji će predstaviti svoja iskustva tokom studija u Švedskoj. Aleksandar Aranđelović je osnovne studije završio na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, nakon čega je kao stipendista Švedskog instituta nastavio studije na master programu Evropsko poslovno pravo na Pravnom fakultetu Univerziteta u Lundu.

Nakon interaktivne prezentacije, studenti će imati jedinstvenu priliku da saznaju nešto više i uživaju u fenomenu švedskog društva, tradicionalnoj fiki.

Na većini švedskih univerziteta nastava se odvija na engleskom jeziku. Podstiče se kreativnost i kritičko mišljenje, a individualni aspekt i lični ugao studenata profesorima je važniji od prepričane lekcije. Međusobno uvažavanja studenata i profesora, saradnja i dijalog deo su švedske kulture koju strani studenti prihvataju i žive.

Rektorat Univerziteta u Novom Sadu