IZLOŽBA AUDIO OPREME RTS-a POVODOM 25 GODINA SRPSKE SEKCIJE UDRUŽENJA AUDIO INŽENJERA

22. do 25. novembar 2017. godine od 10 do 18 časova

Izložbeni paviljon Rektorata

Izložba audio opreme Radio-televizije Srbije povodom 25 godina Srpske sekcije Udruženja audio inženjera (AES) biće postavljena u Izložbenom paviljonu Rektorata Univerziteta u Novom Sadu od 22. do 25. novembra 2017. godine od 10 do 18 časova. Ulaz na izložbu je besplatan.

Pored izložene opreme i postera, posetiocima izložbe dostupna je aplikacija za mobilne telefone. Posetioci će preko svog telefona moći da čuju kratku priču o pojedinim eksponatima pomoću sintetizatora govora iz teksta razvijenog na Fakultetu tehničkih nauka i u preduzeću AlfaNum – što predstavlja spoj konferencija TAKTONS (audio-tehnika) i DOGS (sinteza govora), u okviru kojih se i organizuje izložba.

Manifestaciju TAKTONS – TAKmičenje TONskih Snimatelja koja se održava na dve lokacije, u Studiju M Radio Novog Sada i Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu, zajednički organizuju Radio-televizija Vojvodine, Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, Srpska sekcija AES-a i kompanija Dirigent Acoustics iz Beograda. Reč je o međunarodnom takmičenju profesionalnih snimatelja zvuka za najbolji snimak iz javnih radiodifuznih servisa, koje je tradicionalno praćeno nizom događaja, od izložbe audio-opreme i knjiga, preko gala koncerta u Studiju M, do konferencije iz akustike i audio-tehnike na Univerzitetu u Novom Sadu.

Konferencija TAKTONS 2017 odvija se zajedno sa konferencijom DOGS – Digitalna obrada govora i slike. Pored prezentacije 45 radova podeljenih u nekoliko sekcija, na Univerzitetu će biti održana tribina o izgradnji nove zgrade Radio-televizije Vojvodine, kao i takmičenje tonskih snimaka studenata.

Program

http://www.uns.ac.rs/images/novosti/2017/20171121programmeTAKTONS_DOGS.pdf