Poziv za učešće | Radionica KotorAPSS 2017

unnamed5

Ljetnju školu arhitekture, KotorAPSS, već šestu godinu za redom realizujemo kao programski segment Kotor ART festivala. U prilogu dostavljam poziv za ušeće i poster namijenjene studentima, a zamolila bih Vas da im iste proslijedite. Tema ovogodišnjeg KotorAPSS-a otvara prostor za učešće i za studente dizajna, umjetnosti, scenografije, ne samo arhitekture. Takođe, ukoliko je moguće, zamolila bih Vas da materijal koji Vam šaljem objavite i na web-stranici fakulteta ili me uputite na osobu u čijoj je to nadležnosti.

“KotorAPSS sa Numen/For Use – PRIVREMENO

Da li je to pop-up, folie ili instalacija? Da li ima funkciju? Od čega je napravljen? Da li koristi tehnologiju? Koja je metodologija? Koliko dugo će trajati?

Nakon Re-Use serijala na KotorAPSS-u, ove godine idemo dalje i otvaramo temu PRIVREMENOG u arhitekturi. Unutar gradskih zidina, nedaleko od Starog austrijskog zatvora – KotorAPSS kolijevke, odlučili smo da raskinemo sa permanentnim i preispitamo značaj istog u arhitekturi.

Privremene strukture često su dizajnirane tako da mogu brzo biti uklonjene, da mogu lako da se montiraju ili su tu samo da bi bile mjesto na kojem se odvija neki događaj – ali svakako postaju dio javnog prostora, dio zajednice. Ove strukture bi trebale da podstaknu nove ideje, testiraju nove mogućnosti i drugačiji pristup korištenju javnog prostora.

Ovu temu postavljamo kao eksperiment kojim testiramo nove scenarije u našem gradu. Želimo da iniciramo interakciju i ugledamo drugo lice javnog prostora. U prvoj godini PRIVREMENOG u arhitekturi, pozvali smo Numen/For Use i odlučili da zapravo kreiramo dio PRIVREMENOG.

Pozivamo vas da nam se pridružite na jednonedjeljnoj radionici koju će voditi Numen/For Use i KotorAPSS da zajedno kreiramo i realizujemo PRIVREMENO.

Ukoliko ste arhitekta/ica, umjetnik/ca, student/kinja arhitekture, dizajna, umjetnosti, pošaljite:

  • Svoj portfolio u .pdf formatu, do 8MB
  • Motivaciono pismo koje tretira i temu PRIVREMENOG u arhitekturi

na: APPLY@KOTORAPSS.ME

Krajnji rok za slanje prijave je 10. MAJ, a lista odabranih kandidata će biti objavljena do 15. maja

*motivaciono pismo bi trebalo da sadrži od 500 do 1000 riječi, od kojih bi oko 200 trebalo da se bavi temom PRIVREMENOG u arhitekturi

*Učešče na radionici je besplatno što uključuje i besplatan smještaj u Starom Gradu u Kotoru

*oficijelni jezici su crnogorski i engleski”