​7. SVETSKI BIJENALE STUDENTSKOG PLAKATA

unnamed4

2. FEBRUAR ‒ 1. MART 2017.
Otvaranje: četvrtak, 2. februar 2017. u 19h, galerija N
Organizator: 
AKADEMIJA UMETNOSTI NOVI SAD

Stručna vođenja: Branislav Dobanovački, Atila Kapitanj
utorak, 7. februar 2017. u 12 časova 

7. Svetski Bijenale Studentskog Plakata ima za cilj da komparativnom metodom predstavi najbolja studentska ostvarenja iz zvaničnih nastavnih programa sličnih i srodnih visokoškolskih ustanova širom sveta. Cilj Bijenala je i da afirmiše struku  grafičkog dizajna u ovom informatičkom vremenu u kojem vizuelna poruka kao najefikasniji vid komunikacije zauzima najširi prostor i prepoznatljiva je i u sredinama u kojima su jezičke, kulturološke i opštecivilizacijske barijere često nepremostive.
Plakatskim porukama i jeste osnovni cilj vizuelna komunikacija koja se često urezuje najdublje u svest i traje kao snažno upozorenje, apel, ili pritisak često i bez ijedne izgovorene reči!
Projekat teži da afirmiše Plakat kao izazov za studente grafičkog dizajna ponajpre na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na Katedri za grafičke komunikacije, ali jednako tako da bude izazov i za sve studente širom sveta.
Na 7. Svetskom Bijenalu Studentskog Plakata  će biti predstavljeno 100 plakata  od 2200 prispelih radova iz regiona i bezmalo svih kontinenata.