RAZGOVORI O SCENSKOM DIZAJNU CIKLUS 2015/2016

DSC_1223.

Ciklus pod nazivom „Razgovori o scenskom dizajnu“ peti je serijal predavanja i razgovora koji nastavnici studijskog programa Scenska arhitektura, tehnika i dizajn, Departmana za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, vode zbog potrebe za vrednovanjem i kritičkim pogledom na profesionalni rad u svim segmentima scenskog stvaralaštva. Ovaj ciklus posvećen je individulanim promatranjima, ali i zajednički ustanovljenim pojavama u domenu profesionalnog rada pozorišne i izlagačke prakse scenskog dizajna. Važna tema koja povezuje sve vrste umetničkog delovanja u okviru scenskih umetnosti je neophodan proces učenja, tj. obrazovanje, dok sa druge strane polje u kojem profesionalac realizuje svoj rad ne mora nužno biti vezan za njegovo obrazovanje. O ovim temama razgovaraće profesori sa studija scenskog dizajna, umetnici nezavisne produkcije, predstavnici institucija kulture, kao i stručnjaci i teoretičari čiji rad je aktuelan u oblasti scenskog stvaralaštva na regionalnoj sceni.

Program u formi predavanja po pozivu sastavni je deo nastave za drugu generaciju studenata umetničkih doktorskih studija Scenskog dizajna. Čitav ciklus namenjen je i pripremama za upis na studije scenske arhitekture, tehnike i dizajna, na svim obrazovnim nivoima, kao i široj stručnoj publici.

Program je organizovao SCEN – Centar za scenski dizajn, arhitekturu i tehnologiju Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, u saradnji sa Sterijinim Pozorjem iz Novog Sada, i udruženjem građana „Kroz prozor Fabrika” i „Novom Iskrom” iz Beograda.

Urednici programa: Tatjana Dadić Dinulović, Radivoje Dinulović i Dragana Vilotić

06 – RAZGOVORI O SCENSKOM DIZAJNU / Mirko Stojković, 23. juna 2016. godine

Snimatelj: Slavko Pavlović

05 – RAZGOVORI O SCENSKOM DIZAJNU / SCENSKI DIZAJN KAO POZORIŠNA STVARNOST, 30. maj 2016


Snimatelj: Slavko Pavlović

04 – RAZGOVORI O SCENSKOM DIZAJNU /Radivoje Dinulović i Dragana Vilotić, 18. maja 2016. godine

03 – RAZGOVORI O SCENSKOM DIZAJNU / Žan-Batist Demarinji, 6. maja 2016. godine

Snimatelj: Slavko Pavlović

02 – RAZGOVORI O SCENSKOM DIZAJNU – Bojan Munjin, 12. februara 2016.

Snimak: Slavko Pavlović

01 – RAZGOVORI O SCENSKOM DIZAJNU – Kejt Barnet, 04.decembar 2015.

Snimak: Slavko Pavlović
 

logo_scen_pozorje_lestudio_novaiskra