BIOGRAFIJE UMETNIKA

<<<

Diaprojektor (Zagreb, 2008) je arhitektonski studio koji čine Ana Martina Bakić (Zagreb, 1974) i Ivana Knez(Zagreb, 1974). Deluju u polju arhitekture, enterijera, izložbenog dizajna i scenografije.Autorke su više izvedenih objekata i scenografija.

Dalia Dukanac (Zagreb, 1989) i Ivana Jelić (Beograd, 1989) su arhitektinje. Bave se praktičnim i teorijskim poljima arhitekture, vizuelnim umetnostima, scenografijama i dizajnom. Dobitnice su više nagrada na arhitektonskim konkursima.

Oliver Frljić (Travnik, 1976) je režirao u pozorištima Hvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Nemačke, Poljske i Austrije. Dobitnik je brojnih priznanja za pozorišnu režiju, uključujući nagrade Sterijinog pozorja, Bitef festival i nagradu Orlando, Dubrovačkih ljetnih igara.Radi kao direktor nacionalnog pozorišta u Rijeci.

Siniša Ilić (Beograd, 1977) je likovni umetnik aktivan u polju izvođačkih umetnosti I teorije. Aktivno izlaže u zemlji i inostranstvu. Autor je 10-ak pozorišnih scenografija (Srbija, Hrvatska, Slovenija, Nemačka). Član je i jedan od osnivača TkH (Teorija koja hoda). sinisailic.blogspot.com

Tomi Janežič (Šempeter pri Gorici, 1972) je pozorišni reditelj i psihodramski psihoterapeut.Njegove predstave gostovale su na brojnim međunarodnim festivalima u Evropi, Rusiji, SADi na području bivše Jugoslavije. Dobitnik je nekoliko desetina međunarodnih priznanja i nagrada među kojima su i nagrade za scenografiju.

Katja Legin (1985) je performerka, koreografkinja i dramaturg. Poslednjih godina se uz saradnju u raznim projektima sa ekipom No!training Lab-a posvećuje istraživanju različitih aspekata scenskih umetnosti (performativne veštine, analiza/dramaturgija i inscenacija itd.).

Karkatag (Beograd, 2009) je umetnički kolektiv koji sebavi interaktivnim i autonomnim instalacijama.Postavljajući radove u javni prostor kao urbanu scenografiju i rekvizite, kolektiv se bavi istraživanjem društva.Radili su se u Nemačkoj, Poljskoj, Hrvatskoj, Švajcarskoj, Crnoj Gori i u više gradova Srbije.

Darinka Mihajlović (Aleksandrovac, 1988) je kostimografkinj.Radila je kostime za 10-ak predstava i nekoliko filmova. Bavi se i scenografijom I vizulenim umesnostima.Učestvovala je na više grupnih izložbi i radionica u zemlji i inostranstvu.Dobitnik je nagrade fonda “Aleksandar Tomašević”.

Draško Adžić (Beograd, 1979) je kompozitor koji je komponovao je za veći broj pozorišnih predstava, kratke, dokumentarne i dugometražne filmove, televizijske programe, izložbe i performanse. Dobitnik je više priznanja, među kojima je i Sterijina nagrada za originalnu muziku.

Vladimir Miladinović (Beograd, 1981) je vizuleni umetnik koji se bavi i naučno-istraživačkim radom. Deluje u okviru umetničko-teorijske grupe »Četiri lica Omarske« i jedan je od osnivača Inicijative za savremenu umetnost i teoriju u Beogradu. Izlaže aktivno u zemlji i inostranstvu.

Andrej Nosov (Prokuplje, 1983) je reditelj koji se bavi temama društveno-političke odgovornosti, promocije i odbrane ljudskih i manjinskih prava.Osnivač je Inicijative mladih za ljudska prava i Hartefakt fonda. Poslednjih godina aktivno režira.Dobitnik je znalajnih priznanja.

Andrija Pavlović (Beograd, 1980) je muzički umetnik, suosnivač i pijanista klavirskog dua „LP Duo“ i alternativne pop grupe „Ola Horhe“.Bavi muzičkim performansom.Komponuje za pozorište, TV i filmove. Od 2014. osmišljava i organizuje festival Belgrade Keybord Days. Docent je na Novoj akademiji umetnosti u Beogradu.

Tijana Đuričić (Beograd, 1983) je sopranistica, teoretičkarka umetnosti i medija, novinarka i menadžer u kulturi i umetnosti. Organizovala je i izvela više 150 solističkih i zajedničkih koncerata klasične i savremene muzike širom sveta. Ekperimentiše na polju zvuka i teorijski ispituje odnos telo-prostor-glas. Docent je na Novoj akademiji umetnosti u Beogradu.