DIJALOZI 02

DIJALOZI 02

<<<

NAJAVA PREDAVANJA U KCNS

DIJALOZI 02: Miloš Sofrenović i Tatjana Dadić Dinulović

subota, 26. april, 18.00h
Kulturni centar Novog Sada, klub „Tribina mladih“

Miloš Sofrenović (Beograd, 1976) je izvođač, koreograf i reditelj. Školovao se u oblasti plesa i koreografije na Trinity Laban Conservatoire (Dance Academy) u Londonu. Za izvođački, koreografski i rediteljski rad dobio je nekoliko nacionalnih i međunarodnih stipendija. Sarađivao je sa velikim brojem značajnih koreografa, a svoj rad prikazao je na festivalima u Njujorku, Londonu, Edinburgu, Beču, Istanbulu, Singapuru, Stokholmu, Gracu, Beogradu, Novom Sadu, Zagrebu, Rijeci i drugim gradovima. Bio je član žirija na nekoliko festivala i takmičenja. Selektor je festivala Infant.

 

Uvod u INFANT

„Dijalozi o scenskom dizajnu“

26. april – 31. maj 2014.
klub „Tribina mladih“, Kulturni centar Novog Sada
i Fakultet tehničkih nauka

Ciklus razgovora „Dijalozi o scenskom dizajnu“ predstavlja nastavak serije predavanja koja su nastavnici Departmana za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu održali 2013. godine u Kulturnom centru Novog Sada pod naslovom „Šta je scenski dizajn?“.

Ove godine, nastavnici su ugostili sedam značajnih domaćih i stranih ličnosti iz oblasti scenske umetnosti, sa kojima su razgovarali o temama vezanim za njihov stvaralački odnos prema scenskom dizajnu kao specifičnoj oblasti interdisciplinarnog umetničkog delovanja. U ovom ciklusu su predstavljeni gostujući profesori, budući saradnici i istaknuti stvaraoci koji će učestvovati u nastavi scenskog dizajna na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu u školskoj 2014/15. godini. Ciklus razgovora predstavljao je i deo priprema za upis na sve nivoe studija scenskog dizajna.

Fotografije: Nikola Vuić

 

Partneri u projektu:

LOGOI