Dva stručna vođenja kroz izložbu „Vajar Sreten Stojanović i prostori taktilnosti“

Dva stručna vođenja kroz izložbu „Vajar Sreten Stojanović i prostori taktilnosti“

Dva stručna vođenja kroz izložbu „Vajar Sreten Stojanović i prostori taktilnosti“, studenata prve, druge i treće godine Scenske arhitekture, tehnike i dizajna, održaće se 20. i 27. aprila u 19h, u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog.

U četvrtak 20. aprila u 19h, o procesu promišljanja arhitekture izložbe, o odmaku od klasičnog muzejskog izlaganja koji je izložba napravila, kao i o radu sa studentima prve godine na predmetu Uvod u studije arhitekture, govoriće kustoskinja izložbe i profesorka dr Tatjana Babić i Marta Đarmati, viši kustos Spomen-zbirke Pavla Beljanskog.

U četvrtak, 27. aprila u 19h, o radu sa studentima druge i treće godine na predmetima Skulptura i Prostorna instalacija, o načinu na koji su život i rad Sretena Stojanovića inspirisali kreativni proces nastajanja studentskih radova, kao i o netipičnom kustoskom pristupu u odnosu na klasični muzejski, posebno kad je reč o izlaganju skulptura, govoriće kustoskinja izložbe i profesorka dr um. Jelena Janev i Marta Đarmati, viši kustos Spomen-zbirke Pavla Beljanskog.

Detaljnije o izložbi: https://beljanskimuseum.rs/vajar-sreten-stojanovic-i-prostori-taktilnosti/

Fotografije Jelena Kovačević Vorgučin.