SCENLab_radionice

SCENLab_radionice

SCENLab_radionice
sezona 2022/23.

Urednica programa: Romana Bošković Živanovič

Program čini niz kreativnih i stručnih radionica iz domena pozorišta, vizuelnih umetnosti, arhitekture i tehnologije, namenjenih svim zainteresovanim srednjoškolcima i studentima. Polaznici će imati priliku da otkriju skrivene i uzbudljive strane različitih oblasti scenskog dizajna.

Svaka radionica traje 3 sata i odvija se subotom, od 11h do 14h.

Na radionici mogu da učestvuju srednjoškolci i studenti svih fakulteta.

Program

Radionica 1: Paper clothing ili Odeća od papira
26. novembar 2022, 11-14h

Vođa radionice: Darinka Mihajlović, kostimograf, sa studentima 3. godine osnovnih studija Scenske arhitekture, tehnike i dizajna

Radionica je posvećena pravljenju kostima. Kroz razne elemente koji se koriste u formiranju kostima, poput maske, šminke, obuće i odeće, kreiraćemo scenski kostim. Svi predmeti biće izrađeni od papira.

Prijave su preko linka, do četvrtka, 24.11.2022.

Radionica 2: Šta nam priča svetlo
10. decembar 2022, 11-14h

Vođe radionice: Vladimir Savić, Nađa Vukorep i Igor Ljubić, sa studentima iz tehničkog tima SCENLab-a

Učesnici će se upoznati sa osnovama dizajna svetla u pozorištu, a potom kreirati niz svetlosnih situacija naglašavajući scenski potencijal prostora u kome rade. Ishod radionice biće snimljen niz štimunga, tj. mala svetlosna predstava.

Radionica 3: Prostor za nas
25. februar 2023, 11-14h

Vođa radionice: Tatjana Babić zajedno sa studentima 4. godine osnovnih studija Scenske arhitekture, tehnike i dizajna

Radionica je posvećena istraživanju prostora. Šta znači sintagma moj prostor ili prostor za mene? I kako mogu da napravim ili uspostavim sopstveni prostor? Prvi deo kreativnog procesa odvijaće se samostalno, a drugi u grupama. 

Radionica 4: Zvučna skulptura
11. mart 2023, 11-14h

Vođa radionice: Dragana Vilotić

Učesnici će se upoznati sa osnovama dizajna zvuka, posebno se baveći zvučnom instalacijom. U izabranom prostoru biće kreiran zajednički umetnički rad čije osnovna sredstva izražavanja jesu realan zvuk i audio zapis.

Radionica 5: Prostor sna
29. april 2023, 11-14h

Vođa radionice: Dragana Pilipović

Kroz 3d model, crtež i tekst učesnici će imati mogućnost da materijalizuju svoj najupečatljiviji san. Pomoću materijala kao što su kartoni, tkanine, žica, najlonske kese, papiri, učesnici će razvijati svoju maštu i kreativnost.