Panel diskusija „Šta da se radi – razvoj obrazovanja u oblasti pozorišne tehnike”

Panel diskusija „Šta da se radi – razvoj obrazovanja u oblasti pozorišne tehnike”

Na okruglom stolu pod nazivom O dijalogu između scene i njenih bočnih strana održanom 23. juna 2021. u okviru pratećeg programa 66. Sterijinog pozorja zaključeno je da je unapređenje obrazovanja u domenu pozorišne tehnike jedan od ključnih koraka koji vodi ka boljem vrednovanju tehničke produkcije. Naredna aktivnost u okviru projekta ScenTec pozornice je panel diskusija Šta da se radi – razvoj obrazovanja u oblasti pozorišne tehnike,  koja se organizuje sa ciljem da predstavnici obrazovnih ustanova koji imaju kapacitete i interesovanje za razvijanje novih nastavnih i studijskih programa, razgovaraju o konkretnim koracima i aktivnostima, mogućnostima studiranja uz rad, primeni dualnog obrazovanja (od III do VII stepena) i razvijanju zajedničkih studijskih programa. Panel će biti organizovan kao deo međunarodnog naučnog skupa Kreativnost i inovacije u produkciji dramskih umetnosti, medija i kulture: vizije i vrednosti za budućnost, organizovanog od strane Katedre za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture, Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu od 17. do 19. novembra 2021. godine.

Diskusija Šta da se radi – razvoj obrazovanja u oblasti pozorišne tehnike će se održati u četvrtak 18. novembra sa početkom od 18.05h.

Pristup konferenciji je otvoren i moguć putem sledećeg linka:

https://us02web.zoom.us/j/87904220799?pwd=ZWlNUTJheHNZdEhDcXdqUGR3L0pCUT09

Na panelu će govoriti:

  1. Siniša Bokan, redovni profesor i dekan Akademije umetnosti u Novom Sadu,
  2. dr Ana Martinoli, redovni profesor i prodekan Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu,
  3. mr Jelena Matić, redovni profesor Šumarskog fakulteta u Beogradu,
  4. dr Jovana Karaulić, asistent Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, i
  5. dr um. Romana Bošković Živanović, vanredni profesor, Scen – Centar za scenski dizajn, arhitekturu i tehnologiju, Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu.