KONKURS ZA UPIS NA INŽENJERSKE MASTER STUDIJE SCENSKE ARHITEKTURE I TEHNIKE 

KONKURS ZA UPIS NA INŽENJERSKE MASTER STUDIJE SCENSKE ARHITEKTURE I TEHNIKE 

Fakultet tehničkih nauka objavio je konkurs za upis studenata u I godinu master inženjerskih studija Scenske arhitekture i tehnike u školskoj godini 2021/22.

Na ovom jedinstvenom studijskom programu u zemlji ali i regionu, osnovna oblast izučavanja je scenska arhitektura i tehnologija, kao i teme vezane za arhitekturu i tehničku produkciju scenskih događaja.

Program je namenjen mladim stručnjacima iz različitih oblasti u čijem delovanju scenski prostor, kao i različiti aspekti konceptualnih, funkcionalnih, oblikovnih i tehničko-tehnoloških svojstava spektakla predstavljaju osnovnu (ili jednu od osnovnih) tema interesovanja.

Kroz formate predavanja, radionica, vežbi i razgovora studenti će imati mogućnost da steknu široki spektar teorijskih i praktičnih znanja iz oblasti scenske arhitekture, tehnike i tehnologije, kao i odgovarajućih specifičnih veština – dizajna svetla, digitalnog i medijskog dizajna, dizajna arhitektonskog, scenskog i virtuelnog prostora. Posebnu liniju prestavlja skup predmeta iz oblasti digitalnog i parametarskog modelovanja i dizajna, kao i dizajna prostora u virtuelnoj, proširenoj i hiperrealnosti.

U oba semestra, kroz niz obaveznih i  izbornih predmeta, sa studentima će sarađivati Radivoje Dinulović (arhitekta i scenograf), Tatjana Dadić Dinulović (teoretičar scenskog dizajna), Mia David (arhitekta, kustos i dizajner), Romana Bošković Živanović (arhitekta), Vladimir Ilić (arhitekta), Tatjana Babić (arhitekta), Aleksandra Pešterac (arhitekta), Darinka Mihajlović (kostimograf), Andrija Dinulović (producent), Boris Miljković (pisac, scenarista i filmski reditelj), Željko Piškorić (vajar i scenograf), Mirko Stojković (dramaturg), Dragana Vilotić (arhitekta i scenski dizajner), Milica Stojšić (arhitekta i dizajner svetla), Marko Lazić (arhitekta) i Marko Jovanović (arhitekta), kao i drugi nastavnici i saradnici. Biografije nastavnika možete da pronađete  ovde.  

Master inženjerske studije scenske arhitekture i tehnike vode Romana Bošković Živanović i Andrija Dinulović.

Konkursni rokovi: 

Podnošenje dokumenata za vrednovanje i prijavljivanje kandidata na konkurs (odnosi se na kandidate kojima je potrebno vršiti vrednovanje prethodno završenih studija):  

od 20. 09. 2021. god. do 24. 09. 2021. god., od 08:00 – 13:00 časova. 

Prijavljivanje na konkurs kandidata koji su završili odgovarajući studijski program FTN-a (odnosi se na kandidate kojima nije potrebno vršiti vrednovanje prethodno završenih studija): 

06. i 07. 10. 2021. god., od 08:00 – 13:00 časova.

Polaganje prijemnog ispita za studijski program Scenska arhitektura i dizajn: 

08. 10. 2021. god. od 09:00 – 13:00 časova.

Objavljivanje rezultata vrednovanja i preliminarnih rang listi: 

08. 10. 2021. god. do 20:00 časova.

Objavljivanje konačnih rang listi: 

12. 10. 2021. god. do 20:00 časova.

Upis primljenih kandidata: 

13. i 14. 10. 2021. god. 

Upis primljenih kandidata će se vršiti na osnovu prozivke. Prozivke se vrše u Svečanoj sali fakulteta tehničkih nauka, na osnovu konačnih rang listi.  

Rezultati vrednovanja, preliminarne i konačne rang liste će biti objavljene na web-servisu za prijem kandidata: http://prijemni.ftn.uns.ac.rs   

Mole se kandidati da 12. 10. 2021. posle 20:00 časova provere tačan termin održavanja prozivke na web-servisu za prijem kandidata: http://prijemni.ftn.uns.ac.rs  

Kandidati koji se ne pojave na prozivci smatraće se da su odustali od upisa. 

Napomena: Zahtev za vrednovanje mogu podneti i kandidati za upis na master akademske/strukovne studije koji su u fazi završetka osnovnih akademskih/strukovnih studija s tim da osnovne akademske/strukovne studije moraju biti završene najkasnije do 04. 10. 2021. god.  

RASPIS KONKURSA ZA UPIS NA MASTER STUDIJE 2021/21.

AKREDITACIJA STUDIJSKOG PROGRAMA MAS SCENSKA ARHITEKTURA I TEHNIKA

Fotografija: Projekat efemernog pozorišta na predmetu Arhitektura scene 4, 2016.