ODRŽAN ONLINE SIMPOZIJUM PRAKSE SCENSKOG DIZAJNA: KA NOVOM BIJENALU

ODRŽAN ONLINE SIMPOZIJUM PRAKSE SCENSKOG DIZAJNA: KA NOVOM BIJENALU

Online simpozijum Prakse scenskog dizajna: Ka novom bijenalu 
održan je od 17. do 19. 12. 2020. u organizaciji Muzeja Primenjene umetnosti u Beogradu i Odseka za umetnost i dizajn Departmana za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Fondacije „Novi Sad – Evropska prestonica kulture.  

Tema ovog skupa nastala je zahvaljujući razvoju kustoskih i umetničkih praksi scenskog dizajna u okviru Praškog kvadrijenala, najznačajnije svetske manifestacije posvećene scenskom dizajnu i scenskom prostoru, a iz ugla vrednovanja i kritičkog promišljanja svih segmenata profesionalne pozorišne produkcije u Srbiji i regionu. 

Simpozijum su činile četiri programske celine: Pouke Bijenala, Kako izložiti događaj?, Šta smo naučili u školi? i Budućnost scenskog dizajna: kontekst kao povod ili kao prepreka za stvaranje, u okviru kojih su razgovarali profesionalci, pedagozi, teoretičari i studenti scenskog dizajna. Deo simpozijuma je bio posvećen i najmlađima, koji su imali priliku da učestvuju na kreativnoj radionici Ko hoće da se igra sa nama: scenski dizajn iz ugla najmlađih. 

Više informacija o panelima i učesnicima na linku.