ODRŽANA SCENLAB RADIONICA NAMENJENA SREDNJOŠKOLSKIM DRAMSKIM SEKCIJAMA

ODRŽANA SCENLAB RADIONICA NAMENJENA SREDNJOŠKOLSKIM DRAMSKIM SEKCIJAMA

U subotu, 14. decembra 2019. godine, u okviru projekta saradnje sa srednjim školama, održana je jednodnevna radionica za članove dramskih sekcija Zrenjaninske gimnazije i Gimnazije „Dušan Vasiljev” iz Kikinde, koje vode Dragan Rajačić i Miljana Kitanović. Radionica je održana u prostoru Scenske laboratorije „Borislav Gvojić”.

Prvi deo radionice, pod nazvanom  Prostor upoznavanja koji je vodila Daniela Dimitrovska đaci dve gimnazije su se međusobno upoznali, a zatim su kroz dinamičnu i interaktivnu igru osvojili zadati prostor laboratorije scenskog dizajna.

Drugi deo radionice pod nazivom Prostor priče vodila je Tatjana Babić zajedno sa Vladimirom Savićem i mentorima – studentima OAS-a Scenske arhitekture, tehnike i dizajna Nevenom Kopanjom, Emom Pavlović, Ivonom Melvan, Jovanom Tešič i Ninom Putnik. Kroz kreativni proces koji je podrazumevao i rad sa scenskom rasvetom, đaci su kreirali četiri jedinstvena scenska prostora za četiri kratke priče.

Fotografije: Ivona Melvan

Detaljan raspored Scenlab radionica možete pogledati ovde. Prijave na radionice vrše se putem mejla scenskidizajn@uns.ac.rs