SCENLAB_ORKESTAR 2019/20.

SCENLAB_ORKESTAR 2019/20.

SEZONA 1:

Scenlab Orkestar je novi projekat na repertoaru Scenske laboratorije Borislav Gvojić čije prvo izvođenje će biti održano u martu 2020. godine.

Cilj Scenlab Orkestra je da okupi ljude koji imaju želju za radom i stvaralaštvom, kojima muzika i nije, nužno, osnovno zanimanje, već u kojima muzika čuči.

Učesnici projekta zajedničkim radom istražuju i promišljaju odabir elemenata i parametara (stilskih, tehničkih, kulturnih, produkcijskih, psiholoških…) koji su nužni za dizajn scenskog događaja i za dizajn sopstvenog scenskog lika prema odgovarajućoj temi ili priči koja se izražava kroz muziku.

Učešćem u ovom programu želimo da se međusobno upoznamo, da vidimo šta nas pokreće, da pokažemo šta je stvarno važno i da to, zajedničkim snagama, iskažemo kroz muziku.

Audicija za članove orkestra biće održana u Scenskoj laboratoriji Borislav Gvojić 23. decembra 2019. godine u 20:00h. Pravo učešća imaju svi studenti svih godina osnovnih, master i doktorskih studija sa Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu. U sklopu Scenlab orkestra osniva se i hor, tako da su i oni kojima je instrument njihov glas dobrodošli da se prijave.

Autor programa je Luka Majkić, student Scenske arhitekture, tehnike i dizajna (FTN), u saradnji sa Lanom Banjac, studentom Dizajna enterijera (Akademija umjetnosti), a pod mentorstvom dr um. Andrije Pavlovića, muzičkim umetnikom i docentom.

ilustracija: Luka Majkić