Impuls! – Scena je na nama!

Impuls! festival nastao je kao inicijativa studenata osnovnih studija Scenske arhitekture, tehnike i dizajna. Treće izdanje festivala će biti održano 5. i 6. aprila 2019. u Novom Sadu. Tokom dva dana, biće realizovan raznovrsan program edukativnog i zabavnog karaktera, koji će publici približiti fenomen i pojam scenskog dizajna.

Osnovni cilj festivala je da okupi studente i mlade profesionalce radi mapiranja prostora umetnosti, razmene iskustava, određivanja polja delovanja scenskog dizajna, međusobnog upoznavanja i razmenjivanja dobrih praksi – pre svega u radu i učenju, a potom i u daljem profesionalnom usavršavanju. Ovogodišnji Impuls! festival, koji se održava pod sloganom Scena je na nama!, potencijalni je komentar i odgovor na pitanje postavljeno prošlogodišnjim izdanjem festivala – Gde nam je scena? Impuls! festival otvara niz tema u vezi sa scenskim i umetničkim prostorom i poteškoćama u plasiranju umetnosti van institucije. Tiče se rada umetnika, odgovornosti, ali ličnih i profesionalnih izazova studenata kao i mladih profesionalaca. 

Impuls! festival možete pratiti na društvenim mrežama, gde će blagovremeno biti postavljene informacije o tačnim lokacijama, satnici, konkursima ali i detaljima programa i učesnicima:

Impuls! festival Fejsbuk 
Impuls! festival Instagram 

Impuls najava