SCENLAB_VRTIĆ 2018/19.

SCENLAB_VRTIĆ 2018/19.

Sezona 3:
MASKE I KOSTIMI

Scenlab vrtić predstavlja ciklus radionica za decu uzrasta od 6 do 10 godina, koje će biti organizovane nedeljom, prema posebnom rasporedu, u vremenu od 11.00 do 14.00 časova. Maksimalan broj učesnika je 15.

Radionice će biti realizovane kroz šest faza – šest meseci, i biće tematski povezane.

Tokom prve sezone, deca su radila na stvaranju prostornih struktura, od manjih, na nivou ruke, do većih, poput prostora Scenske laboratorije gradeći u njoj ulicu od kartona. U drugoj sezoni smo nastavili da savladavamo prostorne nivoe. Bavili smo se prostorom predela, Zemlje, Meseca i planeta sunčevog sistema.

Tema treće sezone su maske i kostimi. Planirane aktivnosti za naredni ciklus bi se odnosile na lice i telo. Svaki mesec biće tematski određen radionicom koja se odnosi na konkretnu masku za glavu ili samo lice, kostim za telo ili deo tela, obuća ili rekvizit koji se drži u ruci itd; sve što je u direktnoj interakciji sa telom i što je nosivo.

Volonteri su studenti osnovnih studija Scenske arhitekture, tehnike i dizajna. Oni su uključeni u rad sa decom, i između ostalog vode računa da deca ne napuštaju prostor Scenske laboratorije. Takođe, pomažu deci pri sečenju makazama i lepljenju zadatih struktura.

Roditelji ne mogu prisustvovati radionicama, te se po dete mogu vratiti nakon završetka termina radionice, ili ih sačekati u holu ispred Scenske laboratorije.

Proces rada će biti fotografisan i ukoliko lice deteta bude jasno vidljivo na fotografiji, putem mejla će biti tražena dozvola od roditelja pre objavljivanja na Scen sajtu.

Roditelji prijavljuju decu putem maila scenlabvrtic@gmail.com najkasnije 5 dana pre radionice.

Radionice su besplatne.

Radionice vodi: Dragana Pilipović

Program      
Mesec Tema meseca Datum Tema radionice
Novembar Maska za lice 04.11.2018. Maske za lice od kartona i papira
Decembar Novogodišnja jelka


Izlog – izložba

02.12.2018.

(16.12.2018.
po potrebi zbog izložbe)

Jelka od kartona, ukrasi 


Prikupljanje materijala za izložbu

Februar Aksesoar / Rekvizita 03.02.2019. Maska za glavu, izrada cipela, tašni, šešira, instrumenata i rekvizita od kartona i papira i raspoloživih materijala (žice, plastične tube, najlon, folije…)
Mart Kostim za telo 03.03.2019. Kostimi od kartona, tkanine i raspoloživih materijala (žice, plastične tube, najlon, folije…)
April Uskršnja jaja 21.04.2019. Dekoracija uskršnjih drvenih jaja,
Maj Katalog kostima 05.05.2019. Deca izrađuju katalog sa uzorcima materijala koje su koristili.