NOVI PROGRAM u SCENLABU / SCENLAB DANCEFLOOR

NOVI PROGRAM u SCENLABU / SCENLAB DANCEFLOOR

Ovogodišnja Scenlab sezona donosi novi program, Scenlab Dancefloor, koji je premijerno predstavljen u četvrtak, 15. novembra 2018. godine u Scenskoj laboratoriji „Borislav Gvojić“ na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Previđeno je da publika jednom mesečno dobije priliku da sluša jednočasovni DJ set odabranih muzičkih gostiju – putem društvenih mreža ili fizičkim prisustvom u samoj laboratoriji. Za odgovarajući vizuelni doživljaj zaduženi su studenti scenskog dizajna, koji osmišljavaju prostor za svaki set. Ovaj put muziku potpisuje Milana Trifunjagić, dok je dizajn prostora osmislila Iva Ilić.

Milana Trifunjagić, (Zrenjanin, 1995), studentkinja je Scenske arhitekture, tehnike i dizajna na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Uporedno se bavi scenografskim rešenjima za pozorišne predstave, oslikavanjem murala i DJ-ingom. Muzički ukus joj je eklektičan, a dominantni stilovi koje praktikuje u svojim setovima su IDMelectrotechnoacid house.

Iva Ilić (Ćuprija, 1994) završila je osnovne studije Scenske arhitekture, tehnike i dizajna na Fakultetu tehničkih nauka, Univerziteta u Novom Sadu. Nakon toga upisuje master studije na programu Scenska arhitektura i dizajn na istom fakultetu. Prva je stipendistkinja Centra za scenski dizajn, arhitekturu i tehnologiju. Bila je jedna od predstavnika Studentske sekcije Srbije na Praškom kvadrijenalu 2015. godine sa radom „Šta je stvarno važno za mene“, na kome je celokupni nastup Srbije nagrađen Zlatnom medaljom za podsticanje dijaloga.  Tim povodom kasnije učestvuje na događaju Shared Space Utrecht u Holandiji. Tokom studija izlagala je na više kolektivnih izložbi, od koga su najznačajnije izložba „Granica“ u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu, „SCENska laboratorija“ u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, kao i izložbe u okviru pratećih programa pozorišnih festivala BITEF i Sterijino pozorje. Uređivala je i vodila edukativnog program prvog izdanja studentskog festivala Impuls. Sarađivala je sa MAD – Manual Art Department na projektu dizajna izložbe „Jožef“ u dvorcu Eđšeg u organizaciji Muzeja zaboravljenih umetnosti. Bila je demonstrator na osnovnim studijama Scenske arhitekture, tehnike i dizajna u periodu od 2016-2018. Trenutno se bavi filmskom scenografijom, kao i scenografijom za muzičke događaje.

Fotografije: Siniša Jovanović