RADIONICA „OSVAJANJE PROSTORA IGRE“

RADIONICA „OSVAJANJE PROSTORA IGRE“

Studenti prve godine osnovnih studija Scenske arhitekture, tehnike i dizajna su u subotu, 30. decembra 2017. izveli i prikazali svoje radove, nastale u okviru radionice „Osvajanje prostora igre“, realizovane na predmetu Uvod u scensku arhitekturu, tehniku i dizajn tokom školske 2017/2018. Radionicu je vodio profesor, reditelj i glumac Radoslav Rale Milenković, koji je za ovu godinu odabrao, kao inspiraciju za kreativni rad, temu „Kalup i odlivak“, odnosno temu „Zabrana“.

Studenti su tokom radionice oblikovali sopstvena dramska rešenja nastala ličnim interpretiranjem zadate teme. Prostor za izvođenje su pronalazili u različitim delovima eksterijera i enterijera zgrade Fakulteta tehničkih nauka, trudeći se da što preciznije prepoznaju i iskoriste scenski i dramski potencijal odabranih prostora. Upotreba scenskih sredstava, artikulacija scenskog prostora i dramatizacija osmišljenih priča bila je suština ovog zadatka, koji su student sa velikim entuzijazmom, timskim radom i snažnom kreativnom energijom uspešno završili i izveli pred okupljenom publikom.

U organizaciji radionice učestvovali su asistenti Slađana Milićević i Sanja Maljković, kao i demonstratori Iva Ilić i Andreja Rondović.

Fotografije: Jelena Ivančević i Siniša Jovanović