SCENSKA LABORATORIJA NA PUTU

SCENSKA LABORATORIJA NA PUTU

„Scenska laboratorija na putu” predstavlja zajednički prateći program 22. Jugoslovenskog pozorišnog festivala – Bez prevoda i Odseka za umetnost i dizajn Fakulteta tehničkih nauka.

Deo programa pod nazivom „Otvorena škola scenskog dizajna” održan je u subotu 18. novembrau 16 časova u Maloj sali Užičkog pozorišta, povodom promocije nove knjige  Tatjane Dadić Dinulović  „Scenski dizajn kao umetnost”, u izdanju izdavačke kuće „Klio” i Centra za scenski dizajn, arhitekturu i tehnologiju Scen. Knjiga uspostavlja teorijsku platformu za sagledavanje scenskog dizajna kao oblika profesionalnog delovanja, kao kompleksne strukture posebnih umetničkih i kustoskih praksi, ali i kao područja mogućih pogleda na vrednosti stvaralaštva, pa i života uopšte.

Uz autorku knjige, u razgovoru su učestvovali i Bojan Munjin, pozorišni kritičar i selektor festivala u Užicu, Nebojša Bradić, pozorišni reditelj, i Nebojša Romčević, dramski pisac i profesor Fakulteta dramskih umetnosti. Razgovor su vodili Mia David i Slađana Milićević.

Pored toga, deo pratećeg programa festivala činila je i izložba  „Diplomski radovi studenata scenskog dizajna”, smeštena u foaje Male scene Užičkog pozorišta.

Fotografije: Iva Ilić