TIP nagrada

TIP nagrada

TIP nagrada za Tehnički pronalazak 2017. godine

Scen (Centar za scenski dizajn, arhitekturu i tehnologiju) poziva Vas da učestvujete na ovogodišnjem međunarodnom TIP konkursu (Technical Invention Prize 2017). TIP predstavlja konkurs iz oblasti tehničkih inovacija u pozorištu. Naša ideja je da prikupimo sva inovativna i jednostavna tehnička rešenja, i predstavimo ih međunarodnoj zajednici. Pored priznanja, dodeljuje se i novčana nagrada u iznosu od 1.000 dolara. Ceremonija dodele nagrada i izložba pristiglih radova će biti organizovana u okviru manifestacije World Stage Design 2017 koja se u periodu 1 – 9. jula 2017. održava u Tajpeju, Tajvan.

OISTAT je međunarodno udruženje pozorišnih scenografa, tehničara i arhitekata koje generiše, promoviše i održava globalnu mrežu specijalizovanih edukatora i istraživača koji deluju u domenu izvođačih umetnosti.

Scen predstavlja Centar za scenski dizajn, arhitekturu i tehnologiju osnovan 2010. godine u okviru Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, kao nacionalni ogranak OISTAT -a u Srbiji. Scen je formiran kao centar koji svojim naučnim, umetničkim i strukovnim projektima iz oblasti scenskog dizajna, pozorišne arhitekture i tehnologije, kao i pozorišta u najširem smislu te reči, ima za cilj da doprinese unapređenju ovih oblasti u Srbiji.

*Ukoliko za tim postoji potreba, svim zainteresovanim učesnicima TIP konkursa na teritoriji  Srbije može biti obezbeđena pomoć u pripremi konkursne dokumentacije (u vidu crteža, 3D modela…itd.) od strane studenata osnovnih studija Scenske arhitekture, tehnike i dizajna na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.  

TIP – konkursna dokumentacija

Rok za prijavu na ovogodišnji TIP konkurs je ponoć (12:00 GMT) 30. marta 2017. godine.