RADIONICA PROFESORA MILENKOVIĆA

RADIONICA PROFESORA MILENKOVIĆA

Studenti 1. godine osnovnih studija Scenske arhitekture, tehnike i dizajna, u nedelju, 18. decembra 2016, sa početkom u 19 h, nastavnicima, asistentima i studentima viših godina studija prikazali su radove nastale u toku trodnevne radionice, koju je vodio profesor Radoslav Rale Milenković. Tokom prezentacije, sedam manjih scenskih izvođenja prikazano je u različitim prostorima zgrade Fakulteta tehničkih nauka. Studenti su radili u timovima, a zadatak svakog tima bio je da napiše kratak dramski tekst, koji će potom biti insceniran u odabranom prostoru zgrade fakulteta. Tokom rada na realizaciji dramskih postavki, studenti su se bavili svim aspektima pozorišne umetnosti, od glume i scenskog pokreta, do svetla i zvuka, šminke, kostima, a pre svih artikulacijom prostora i dizajnom scene u celini.

U kratkom razgovoru, nakon prezentacije radova, studenti su sa nastavnicima i asistentima razmenili iskustva sa radionice i utiske sa izvođenja.

U organizaciji radionice učestvovali su asistenti Slađana Milićević i Sanja Maljković, kao i demonstratori Vladimir Savić i Iva Ilić.


Fotografije: Sanja Maljković