LIFKOPTIKUM - IZVOĐENJE STUDENATA NA DESIRE CENTRAL STATION FESTIVALU

LIFKOPTIKUM – IZVOĐENJE STUDENATA NA DESIRE CENTRAL STATION FESTIVALU

Studenti druge godine OAS Scenska arhitektura, tehnika i dizajn na Departmanu za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, učestvovali su u multimedijalnoj predstavi LIFKOPTIKUM, koja je izvedena u okviru pratećeg programa ovogodišnjeg izdanja festivala savremenog pozorišta Desiré Central Station u Subotici.

Predstava je istovremeno označila i zatvaranje festivala, a izvedena je u noći 20. novembra između 22:30 i 00:00h. Inspirisano životom i delom Aleksandra Lifke, izvođenje je bilo zamišljeno kao rekonstrukcija snimanja jednog Lifkinog filma, u kom su učestvovali studenti druge godine OAS Scenska arhitektura, tehnika i dizajn, studenti četvrte godine i master studija Glume, Kamere i Zvuka na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, glumački ansambl pozorišta Deže Kostolanji iz Subotice, profesori muzičke škole iz Subotice, brojni drugi umetnici i publika u ulozi statista.

Proces realizacije predstave trajao je nedelju dana, u formatu intenzivne radionice koja je izvedena tokom trajanja festivala.

Projekat je realizovan u okviru zvanične nastave na predmetu Scenski pokret 1, a vodio ga je Deneš Debrei, vanredni profesor.


Fotografije: Dejan Malagurski