PREZENTACIJA IDEJNIH PROJEKATA ZA FESTIVAL ULIČNIH SVIRAČA

PREZENTACIJA IDEJNIH PROJEKATA ZA FESTIVAL ULIČNIH SVIRAČA

Ovogodišnje, šesnaesto izdanje Festivala uličnih svirača biće održano od 1. do 4. septembra u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu. Program festivala je internacionalnog karaktera i podrazumeva muzička izvođenja, performanse, site specific instalacije u prostoru, ali i radionice, predavanja i organizovane obilaske. U utorak, 28. juna 2016. godine, održana je prezentacija idejnih projekata prostornih intervencija u Podgrađu, kroz koje su studenti sve tri generacije osnovnih studija Scenske arhitekture, tehnike i dizajna dali svoje viđenje ambijenta u kojem će se ove godine održati Festival uličnih svirača.

U projekat su bili uključeni studenti prve, druge i treće godine osnovnih studija Scenske arhitekture, tehnike i dizajna. Svi studenti radili su volonterski, podeljeni u tri grupe, u okviru kojih su se bavili različitim prostorima Podgrađa u kojima se ove godine održava Festival uličnih svirača.

Idejna rešenja koja su izradili studenti možete videti ovde:

Grupa 1 – Nina Papić, Zoja Erdeljan, Tamara Brkljač i Lara Bunčić Grupa 2 – Milana Trifunjagić, Maja Ivanović, Aleksandra Rakić i Jelena Stojkečić Grupa 3 – Đurđina Samardžić, Selena Bačkalić i Jelena Vasiljević

Fotografije: Milica Stojšič i Festival uličnih svirača