RAZGOVORI O SCENSKOM DIZAJNU / Radivoje Dinulović i Dragana Vilotić

RAZGOVORI O SCENSKOM DIZAJNU / Radivoje Dinulović i Dragana Vilotić

Pogled u nazad, pre koraka napred: kako je odlučivao žiri Praškog kvadrijenala 2015?
Radivoje Dinulović i Dragana Vilotić

U okviru ciklusa „Razgovori o scenskom dizajnu“ Radivoje Dinulović, arhitekta, scenograf i član međunarodnog žirija Praškog kvadrijenala 2015. godine, i Dragana Vilotić, arhitekta, diskutovaće o iskustvu iz procesa žiriranja. Na ovoj manifestaciji, posvećenoj scenografiji, scenskom dizajnu, arhitekturi i prostoru u scenskoj umetnosti, svake četiri godine okuplja se oko 5000 stvaralaca i izlaže svoje radove. Razgovor će biti posvećen pitanjima valorizacije umetničkog rada i donošenja zajedničke odluke u procesu žiriranja.

Razgovor „Pogled u nazad, pre koraka napred: kako je odlučivao žiri Praškog kvadrijenala 2015?“ biće održan u sredu, 18. maja 2016. godine, sa početkom u 17.30 časova, u prostoru Nove Iskre u Beogradu.

Radivoje Dinulović (Beograd, 1957) je arhitekta i scenograf. Bavi se dizajnom, projektovanjem i teorijom pozorišta i scenskog prostora. Redovni je profesor i šef Katedre za umetnost primenjenu u arhitekturi, tehnici i dizajnu na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, gde je i rukovodilac doktorskih studija Arhitekture i urbanizma i kordinator studijskih programa scenskog dizajna. Na Praškom kvadrijenalu (2015) bio je član međunarodnog žirija.

Dragana Vilotić (Novi Sad, 1980) je arhitekta. Diplomirаla je 2005. godine, na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, a od 2014. godine je doktorant na studijama scenskog dizajna na istom fakultetu. Zaposlena je kao asistent na Departmanu za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka, na Katedri za umetnost primenjenu u arhitekturi, tehnici i dizajnu. Na Praškom kvadrijenalu (2015) bila je generalni direktor projekta nacionalnog nastupa Srbije.

http://novaiskra.com/sr/programs/radivoje-dinulovic

Fotografija: Nemanja Knežević, Srbija na Praškom kvadrijenalu 2015.

logo_scen_nova iskra