NAŠI STUDENTI UČESTVOVALI U PRATEĆEM PROGRAMU 38. SALONA ARHITEKTURE

NAŠI STUDENTI UČESTVOVALI U PRATEĆEM PROGRAMU 38. SALONA ARHITEKTURE

U okviru Pre Salona 2016, pratećeg programa 38. Salona arhitekture, realizovana je izložba studentskih projekata „Na ćošku“ i interdisciplinarna radionica „Pop-up corner“. Pre Salon predstavlja projekat saradnje i umrežavanja četiri fakulteta arhitekture i dizajna – Fakulteta primenjenih umetnosti i Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu i Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu. Program Pre Salona 2016 realizovan je u Galeriji „Žad“ Muzeja primenjenih umetnosti, u periodu od 29. marta do 9. aprila 2016. godine.

U okviru izložbe studentskih projekata „Na ćošku”, koju čine odabrani projekti, modeli i video prezentacije sa različitih odseka, studijskih programa, predmeta i radionica četiri fakulteta arhitekture i dizajna, prikazani su i radovi studenata osnovnih studija Scenske arhitekture, tehnike i dizajna. Interdisciplinarna radionica „Pop-up corner“ uključila je u rad je studente sa sva četiri fakulteta koja sarađuju na projektu Pre Salona 2016, i obuhvatila prezentaciju programsko-prostornih intervencija do kojih su studenti došli u procesu istraživanja problema života u urbanim sredinama, kao i video materijala nastalog tokom trajanja radionice.

Romana Bošković, naš nastavnik, bila je jedan od mentora radionice „Pop-up corner“, u kojoj su učestovali Lara Bunčić, Luna Šalomon, Maja Ivanović i Zoja Erdeljan, studenti druge godine osnovnih studija Scenske arhitekture, tehnike i dizajna.