IZLOŽBA RADOVA I SAOPŠTENJE O REZULTATIMA SCEN KONKURSA

IZLOŽBA RADOVA I SAOPŠTENJE O REZULTATIMA SCEN KONKURSA

Izložba radova

U ponedeljak, 08. juna 2015, sa početkom u 20h, na Fakultetu tehničkih nauka (4. sprat) u galeriji „Đura Kojić“ biće održano svečano uručenje nagrada đacima i njihovim mentorima koji su učestvovali na SCen konkursu, a potom i otvaranje izložbe pristiglih radova.

Saopštenje o rezultatima SCen konkursa

Stručni žiri (koji je zasedao u sastavu: mr Darko Nedeljković, arhitekta, scenograf i predsednik žirija; Radoslav Rale Milenković, glumac i reditelj; Boris Isaković, glumac; dr Tatjana Dadić Dinulović, teoretičar scenskog dizajna; dr Mia David, arhitekta, scenski dizajner i kustos; Simon Grabovac, književnik; dr Isidora Amidžić, , arhitekta i scenski dizajner; mr Nemanja Ranković, glumac, reditelj i scenski dizajner; Radoslav Bukumirović, dipl. inž. elektrotehnike) pregledaoje radove pristigle na javni, anonimni konkurs za učenike 3. i 4. razreda srednjih stručnih, umetničkih škola i gimnazija za izradu idejnog rešenja scenografije za predstavu „Ujka Vanja“, Antona Pavloviča Čehova na sceni „Pera Dobrinović” (maloj sceni) Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, koji je raspisao SCen – Centar za scenski dizajn, arhitekturu i tehnologiju, i doneli odluku o dodeli sledećih nagrada:

1. nagrada: Dunja Alimpić (učenik 3. razreda), mentor: Mina Miladinović, Tehnička škola „23 maj”, Pančevo;

2. nagrada: Jelena Ilijin (učenik 4. razreda), Mina Miladinović, Tehnička škola „23 maj”, Pančevo;

3. nagrada: Jelena Živković (učenik 4. razreda), Magdalena Vlajić, SŠ „Artimedia”, Beograd.

Članovi komisije takođe su doneli odluku da dodele još jednu 3. nagradu, koja će biti uručena Aleksandru Rajiću učeniku 4. razreda Tehničke škole „Ivan Sarić” iz Subotice i njegovom mentoru Snežani Berić Popović.

SCen – Centar za scenski dizajn, arhitekturu i tehnologiju, u svoje i ime članova komisije, čestita svim dobitnicima nagrada, želi im mnogo uspeha u daljem kreativnom radu i poziva ih na otvaranje izložbe radova i svečano uručenje nagrada.

Fotografija: detalj prvonagrađenog rada, autora Dunje Alimpić i mentora Mine Miladinović.