RAZGOVORI O SCENSKOM DIZAJNU / Mia David, Draško Adžić i Darinka Mihajlović - FOTOGRAFIJE SA PREDAVANJA

RAZGOVORI O SCENSKOM DIZAJNU / Mia David, Draško Adžić i Darinka Mihajlović – FOTOGRAFIJE SA PREDAVANJA

Srbija na Praškom kvadrijenalu 2015.

Darinka Mihajlović i Draško Adžić

U utorak, 5.maj 2015, u 18.00h u Muzeju primenjene umetnosti, Galerija Žad održano je predavanju u okviru ciklusa “Razgovori o scenskomdizajnu”. Razgovor su vodili Mia David, Draško Adžić i Darinka Mihajlović.

Darinka Mihajlović (Aleksandrovac, 1988) je kostimografkinja. Radila je kostime za više predstava i filmova. Bavi se i scenografijom i vizulenim umetnostima.Učestvovala je na više grupnih izložbi i radionica u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je nagrade fonda “Aleksandar Tomašević”.

Draško Adžić (Beograd, 1979) je kompozitor. Komponovao je za veći broj pozorišnih predstava, kratke, dokumentarne i dugometražne filmove, televizijske programe, izložbe i performanse. Dobitnik je više priznanja, među kojima je i Sterijina nagrada za originalnu muziku.

Darinka Mihajlović i Draško Adžić nastupiće na Praškom kvadrijenalu 2015. godine u okviru nacionalne selekcije, sa zajedničkim radom pod nazivom „Institucija“.

Ciklus „Razgovori o scenskom dizajnu“ predstavlja treću seriju događaja nakon ciklusa „Šta je scenski dizajn?“ 2013. i „Dijalozi o scenskom dizajnu“ 2014. godine, koju vode nastavnici studijskog programa Scenska arhitektura, tehnika i dizajn sa Departmana za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. U ovom ciklusu biće predstavljeni učesnici nacionalne i studentske selekcije Srbije za Praškom kvadrijenalu 2015. godine, članovi kustoskog tima, programskog saveta i komesari. Kvadrijenale je jedna od najznačajnijih svetskih manifestacija posvećenih scenografiji, scenskom dizajnu, arhitekturi i prostoru u scenskoj umetnosti. Gosti ciklusa, istaknuti i budući stvaraoci, razgovaraće o nastupu Srbije na ovoj manifestaciji i svom stvaralačkom odnosu prema različitim oblastima umetničkog i kustoskog delovanja i scenskog stvaralaštva.


Fotografije: Nemanja Knežević

 

logoi_hf_mpu_skcns_scen_arhns_ftn