SCEN KONKURS ZA SREDNJE ŠKOLE

SCEN KONKURS ZA SREDNJE ŠKOLE

SCen – Centar za scenski dizajn, arhitekturu i tehnologiju raspisuje konkurs za izradu idejnog rešenja scenografije za predstavu „Ujka Vanja“, Antona Pavloviča Čehova na sceni „Pera Dobrinović” (maloj sceni) Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Pravo učešća na konkursu imaju učenici treće i četvrte godine srednjih stručnih, umetničkih škola i gimnazija sa teritorije Republike Srbije i iz regiona.

Konkurs je otvoren od 16.03.2015. do 30.04.2015. godine.

Radovi koje konkursni žiri odabere biće prikazani na izložbi, koja će biti održana u Galeriji „Đura Kojić”, na Fakultetu tehničkih nauka, od 22.05.2015. do 12.06.2015. godine.

Autorima najbolje ocenjenih radova i njihovim mentorima (nastavnicima) biće dodeljene sledeće nagrade:

I nagrada – za učenika i mentora:
Trodnevna studijska poseta Praškom kvadrijenalu scenskog dizajna i prostora (PQ), prestižnoj međunarodnoj manifestaciji koja će biti održana u Pragu, u Češkoj republici, u junu 2015.
www.pq.cz

II nagrada – za učenika i mentora:
Trodnevna studijska poseta međunarodnom festivalu „Sterijino pozorje”, koji će biti održan u Novom Sadu, u maju i junu 2015.
www.pozorje.org.rs

III nagrada – za učenika i mentora:
Trodnevna studijska poseta Jugoslovenskom pozorišnom festivalu „Bez prevoda”, koji će biti održan u Užicu, u novembru 2015.
www.jpf.uzickopozoriste.rs

KONKURSNA DOKUMENTACIJA:

1. Tekstualni deo:
Raspis konkursa_ĆIRILICARaspis konkursa_LATINICAObrazacProjektni zadatakObrazloženje zadatka

2. Grafički deo:
Digitalna podloga za rad – „dwg” formatDigitalna podloga za rad – „pdf” format

Fotografija: Milica Tasić, prikaz makete idejnog rešenja scenografije rađene za dramski tekst Jasmine Reze „Art”, u okviru predmeta Dizajn scenskog prostora, na MAS Scenska arhitektura i dizajn.